חזרה

עצות לבחירת וקניית גיטרה

אז החלטתם לקנות גיטרה ראשונה? או אולי להחליף את הישנה? זאת החלטה שחשוב לעשות בתבונה כדי להנות מהתוצאות גם בטווח הארוך. המדריך הבא ינסה לעזור לכם לבחור נכון, לדעת על מה להתמקד ואילו שיקולים לשקול לפני הקנייה.

ישנם הרבה גורמים בהם אפשר להתחשב. לכל אחד העדפות משלו ושיקולים שונים. אך בסופו של דבר ניתן לומר שחמשת השיקולים שיפורטו מיד הם החשובים ביותר, כולם במידה שווה ולכן הסדר שלהם אינו מחייב והוא מקרי. כללים אלו נכונים בבחירת כל סוג של גיטרה- חשמלית, קלאסית או אקוסטית.

  1. נוחות הנגינה - גיטרה שמי שמנגן עליה לא מצליח להרגיש נוח איתה, לא שווה לו הרבה. בחרו בגיטרה שתתאים למידותיכם : כף יד, אצבעות גוף. נגנו על כמה גיטרות והתרשמו מצוואר הגיטרה וכיצד שאתם מצליחים לשלוט במיתרים. אין טעם לבחור בגיטרה הכי יפה אם הצוואר שלה רחב מדי לכף ידכם. אחרי הכל המטרה היא לנגן עליה לא להציג אותה לראווה. אם גיטרה מסוימת נוחה לכם אך ניתן לעשות בה כמה כיוונים, אל תתביישו לבקש.
  2. צליל - האם הצליל שאתם שומעים מוצא חן באזנייכם? הטעם האישי כאן חשוב. הקשיבו לתהודה, להתמשכות הצליל (ארוך או קצר) ולעושר שלו. גם נגנים מתחילים יוכלו לחוות דעה לגבי מה שטוב להם. אפשר לנסות לשמוע צלילים על כמה סוגי מגברים (חפשו את הסוג שלכם יש או יהיה). קחו בחשבון שיש אביזרים המשנים את הצליל ואותם ניתן להחליף כמו מיתרים, מפרט ופיק-אפים.
  3. מחיר - ישנן שלוש רמות כלליות של מחירים- עד 1500 שקל (פחות או יותר) - למתחילים וחסכנים. 1500 עד 3000 - חובבים ברמה טובה וחצי מקצוענים ומעלה 3000 לגיטריסטים רציניים או בעלי ממון :) קבעו לעצמכם תקציב מראש המתאים. קחו בחשבון את הייעוד שלשמו אתם קונים. לא לשכוח שצריך גם להוסיף ציוד הקפי כמו מגבר, תיבה (אופציונלי), רצועה, כבלים ועוד. איכות הגיטרה עולה עם המחיר, אך זה לא אומר שגיטרות יותר זולות הן גרועות. כמו בכל תחום גם כאן יכולות להיות הפתעות.
  4. איבזור - כל חברה מייצרת גיטרות בעלות תכונות ושיכלולים שונים. חישבו מה אתם צריכים באמת. גיטרה אקוסטית עם חיבור למגבר? גיטרה חשמלית בעלת גשר עם ידית טרמולו? האם אתם קונים את מה את האיבזור המתאים לסגנון שאתם נגנים. מחשבה מעמיקה בשלב הזה יכולה לחסוך כסף בעתיד.
  5. מראה - איך נראית גיטרת החלומות שלכם? לצורה, לצבע ולמראה יש השפעה על ההרגשה וגם על הנגינה. רוצים לעשות רושם עם גיטרה אדומה? אולי פליינג וי כדי להשעין על הברך ולהרעיש עם דיסטורשיין? הכל מותר. אל תתפשרו מהר מדי, אולי בסניף אחר תמצאו את גיטרת החלומות שלכם..

אלה הם כאמור העקרונות החשובים. ניתן להוסיף עליהם עוד שיקולים או להמעיט בערכם של אלו שנראים לכם לא חשובים. מי שמרגיש חסר ביטחון יכול להעזר בחבר או מישהו שמבין . נסיון של אחרים עוזר המון. חישבו גם על המקום שאתם קונים בו, על השירות והאחריות. אל תפחדו לסמוך על ההרגשה האישית, אחרי הכל זאת הגיטרה שלכם. אתם אלו שצריכים להיות מרוצים.

תתחדשו!
חזרה

Click Here!